De lekkerste gerechten op de kaart
Wilt u proeven van de vele heerlijke gerechten in Hoogstraten bij Mangerie 't Cruydt? Houdt u van een eerlijke, pure en seizoensgebonden keuken waarbij de chef keer op keer kiest voor de meest kwalitatieve producten? Vindt u het fijn om snel te lunchen of uitgebreid te dineren? Reserveer dan vandaag nog uw tafel en ga uit eten bij dit restaurant waar de klant steeds centraal staat.
Menukaart
Ontdek de menukaart en bekijk alle suggesties van de chef. Zo kan u binnenkort zelf komen proeven van de heerlijke culinaire beleving in een prachtig negentiende-eeuws kader. Hebt u verder nog vragen? Neem dan zeker contact op via telefoon, mail of het contactformulier op de contactpagina.
-
Het kreeften menu loopt van 1 april tot 15 juli
Salade van Oosterschelde kreeft met een kreeften kroketje en avocado vinaigrette
******
Bisque van kreeft met ravioli van kreeft
******
Oosterschelde kreeft met groentjes uit de Zeeuwse wateren met een bearnaise van kreeft
*****
Tartelette van framboos ,espuma van framboos en yoghurt dragon ijs
Of
Assortiment buitenlandse kazen , Luikse stroop , bananen notenbrood € 5,00
€ 67,50 P.P
Tijdens het diner is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wijn arrangement.
Bij ieder gang zal een passende wijn geserveerd worden
-
Speciale koffie’s
- Irisch koffie; met whisky & room € 9,75
- Cafe France; met grand marnier & room € 10,00
- Café Roma: met amaretto & room € 9,75
- Spanisch coffee; met tia Maria & room € 9,75
- Pater noster; met Franse cognac & room € 10,00
- Café cannelle; met kaneellikeur & room € 9,75
- Benedictijner koffie; met D O M & room € 9,75
Speciale tips bij de desserts
- Ximinez-spinola exeptional harvest 2014 € 8,50
- Pedro ximenez grand reservan1985 € 12,50
- Banjuls grand bertrand vintage 2012 € 7,25
- Ariyanas dulce 2012 moscatel. malaga € 8,00
- Port colheita 2000 € 9,25
- Chambers rutherglen muscat australia € 8,00
- Sauternes chateau petit verdines. 2015 € 9,50
Desserts
- Verwenkoffie met diverse zoete versnaperingen € 17,50
- Tarte tatin van appel met sabayon van witte chocolade en sorbetijs van vijgen € 9,75
- Tartette van framboos ,espuma van framboos en basilicum ijs € 10,00
- Hoogstraatse aardbeien met sabayon en sorbet ijs € 10,00
- Citroentaart met espuma van franboos en sorbet ijs € 9,75
- assortiment van geaffineerde buitenlandse kazen met vijgenbrood € 15,50
- moulleux van chocolade met witte chocolade en ijs van banaan ensaffraan € 12,50
-
Menu marche
Gerookte wilde eend met eenkroketje van geconfijtte eend en ganzenlever
Everzwijn filet met seizoens groentjes met een jus van bospaddestoelen
Tarte tatin van appel met espuma van hazelnoot en sorbetijs
€ 42,50
Voorgerechten
- Herfstwandeling bestaande uit 5 kleine gerechtjes op de wijze van T CRUYDT geserveerd € 29,50
- Salade van coquille sant Jacques ,geroosterde , tartaar en carpaccio en sesam vinaigrette € 21,50
- Zacht gegaarde hertenkalf , met tarte tatin van abrikoos en een kopje wildbouillon € 20,00
- Pata negra 36 maanden gerijpt geserveerd met witte port en meloen € 23,50
- Salade van konings cab en kreeft met een zalf van pastinaak en een cappuccino van kreeft € 28,50
- Terrine van ganzenlever , ,gebakken ganzenlever met gekarameliseerde abrikoos € 24,00
- Carpaccio van rund met steak tartaar geserveerd met klassiek garnituur € 20,00
- Bisque van schaaldieren aan tafel geserveerd € 15,00
- Wildbouillon met bospaddenstoelen gemarfumeerd met madeira € 10,00
Hoofdgerechten
- tarbotfilet op de huid gebakken met jonge groentjes en hollandaise saus € 35,00
- snoekbaars filet op de huid gebakken met jonge groentjes en schaaldieren saus € 28,50
- Wilde zeebaars met soufflé van zeebaars en peterselie aardappel en beurre blank 32,50
- heeft u een allergie graag even vermelden dan kunnen wij er rekening mee houden
filet pur black label met seizoen groentjes en een stoverij van ossenstaart € 34,50 - hertenkalf rose gebakken met seizoens groentjes hierbij een jus van paddenstoelen € 35,00
- Krokant gebakken kalfszwezerik met kalfs filet en een truffel jus € 32,50
- fazant op karkas gebraden met elzasser zuurkool en jonge groentjes en fine champagne € 29,50
- hazenrug met een wild kroketje met wildgarnituur en rode biet € 37,50
4/5 gangen van onze topgerechten voor u geselecteerd
alleen te bestellen als u tafelgenoten deelnemen aan het menu
€ 57,50/67,50tijdens het diner is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wijn arrangement.
Bij iedere gang zal er een passende wijn geserveerd worden -
Klassiekers van mangerie t cruydt
- Patrijs op karkas gebraden met girolles en gecarameliseerde witlof en fine champagne € 27,50/€37,50
- Gebakken ganzenlever op tarte tatin van abrikoos met een jus van calvados € 27,50
- Geroosterde coquilles en koning krab met wilde gamba’s en een kop je bisque. € 25,00
- Zeetong op de graat gebakken met jonge groentjes en hollandaise saus € 42,50
- King crab gegrild met verse pasta, seizoens groentjes en een sabayon van kreeft € 52,50
Suggesties
Van onze houtskool gril GREEN EGG recht uit onze dry age rijpings kast
- Ree filet dry age met wild garnituur en een romige truffel jus € 42,50
- Rib Eye Black Label geserveerd met een romige peper saus € 39,50
- Lamsvlees uit Texel uit onze dry ager, Lamskroon en lamsfilet Geserveerd met een jus van lams honing en tijm € 35,00
-
Gastronomisch menu
Tartaar van gerookte zalm met warm gerookte zalm en komkommer /basilicum vinaigrette
Of
ghanda ham met meloen en truffel vinaigrette
*****
Parelhoen traag gegaard met risotto en een citroen looksaus
Of
Skrei filet op de huid gebakken met parel couscous en paprika coulis
*****
*** scampi’s in tempura gebakken op aubergine puree en kreeften saus***
Of
***tourchon van ganzen lever met coulis van balcomico ***
*****
Kalf lende, medaillon rose gebraden met seizoens groentjes en champignonsaus
Runder entrecote met jonge groentjes met pepersaus € 4,00
Of
Snoekbaars filet op de huid gebakken met jonge groentjes en beurre Blanc saus
*****
Tartelette van peer met espuma van chocolade hierbij sorbetijs van rood fruit
Of
Assortiment geaffineerde kazen met vijgen compote en notenbrood € 5,00tijdens het diner is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wijn arrangement,bij iedere gang zal een passende wijn geserveerd worden
-
GASTRONOMISCH VALENTIJN MENU
Pata negra ham 36 mnd gerijpt met geroosterde qocuilles st jaques
En langoustine met een vinaigrette van rode biet
*****
Zeetong op de graat gebakken met vongole op spinazie en een hollandaise saus
*****
***krokant gebakken kalf zwezerik, risotto met en jus van Pedro ximinez***
*****
Filet pur BLACK LABEL met seizoensgroentjes een jus van ganzenlever
*****
Tartelette van framboos met sabayon en sorbetijs van rood fruit
Of
Assortiment buitenlandse kazen met compote van vijgen en bananen notenbrood € 5,00
€ 60,00/70,00
Tijdens het diner is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wijn arrangement.
Bij iedere gang zal een passende wijn geserveerd worden. -
Paasmenu 2023
Gerookte zalm met asperge en geroosterde coquilles st jaques en avocado vinaigrette
*****
Skrei filet op de huid gebakken met langoustine en beurre blanc
*****
Kalfs rib Eye rose gebraden asperges en een rozemarijn jus
*****
***Gebakken ganzenlever met truffelrisotto en truffeljus ***
*****
Tartelette van Hoogstraatse aardbeien espuma van chocolade, en sorbetijs
of
Assortiment buitenlandse kazen met vijgen compote en bananen notenbrood € 5,00
€ 60,00 /€70,00 P.P.Tijdens het diner is het ook mogelijk om gebruik te maken van een wijn arrangement
bij iedere gang zal een passende wijn geserveerd worden